PÄIJÄNTEENRANTA

Modernin tumman huvilan suunnittelun lähtökohtana oli Päijänteen upean maiseman lisäksi alueen raaka ilmasto. Huvilan rannan puolelle suunniteltiin kulkuväyliä ja rakennusten muotokieltä korostavia ikivihreistä kasveista koostuvia istutusalueita. Mantereen puolelle, rakennuksen suojaan sijoitettiin pienehkö puutarha nurmialueineen ja istutsualueineen. Kasveina kohteessa on ikivihreitä havuja, alppiruusuja, atsaleoja sekä hortensioita. Kunttamaiseman keskelle sijoitettu nurmialue on tuottanut perheelle paljon iloa sekä esteettisyydellään että käytettävyydellään.

MÄNTYHARJU

Mäntyharjun kohteen metsäalueet oli tasoitettu 2000 neliön hiekkaerämaaksi. Ennallistimme alueen profiloimalla maaston uudelleen, jäsensimme kulkuväylät ja metsitimme alueet isoilla metsäpuiden taimilla. Lopuksi kunttasimme uudet alueet.  Lisäksi rakensimme uudistuneita maastonmuotoja mukailevat terassirakenteet oleskelualueineen ja paljuineen. Terassit, portaat ja laituri rakennettiin lehtikuusesta. Heti valmistumisen jälkeen piha-alueet näyttivät kuin niissä ei olisi koskaan pihatöitä tehtykkään. Joskus tällainen näky voi olla suurin palkinto tehdystä työstä.

SYSMÄN SAARI

Tähän yli satavuotiaan hirsihuvilan pihaan haluttiin raikastusta ja päivitystä niin, että  toteutettavat elementit näyttäisivät kuuluneen ympäristöönsä jo vuosia. Kohteen kulkureitit uudistettiin ja kuluneet metsäalueet kuntattiin. Lisäksi rakennettiin erilaisia puu- ja kivirakenteita. Kohteen pienipiirteisyys ja rakennuskannan poikkeuksellisen hienostunut kerroksellisuus yhdistyy nyt saumattomasti myös piha-alueen rakenteisiin.  

URHEILUOPISTO

Urheilevan perheen vapaa-ajan kohteeseen haluttiin funktionaalinen ja rationaalinen piha. Piha-alueen suunnittelun kantavia ajatuksia oli alueen virkistyskäyttö mahdollisimman helppohoitoisena. Päärakennuksen yhteyteen suunniteltiin lasikattoinen kesäkeittiö, laaja oleskeluterassi sekä urheiluvälinevarasto. Puurakenteiden lisäksi alueelle istutettiin ikivihreitä kasveja ja vaurioituneet alueet kuntattiin. Yritykseni suunnitteli ja rakensi tämän kohteen.

SIPOON RANTA

Tämän merellisen suunnittelukohteen tärkeimmäksi toiveeksi esitettiin uima-allas. Uima-allasosasto jatkaa rakennuksen arkkitehtonista muotokieltä  antaen kuitenkin huikealle merimaisemalle tilaa. Rakennuksen ja pihan korostetun geometriset muodot korostavat jyrkän vastakkainasettelun keinoin alueen luonnonkauneutta. Meriemme huonon tilanteen vuoksi lapsiperheen uima-allas on ollut erittäin aktiivisessa  käytössä. 

MAATALO ASIKKALASSA

Tämän vapaa-ajan kohteen historia tunnetaan jo 1600-luvulta lähtien. Historiallisen kohteen suunnittelussa otettiin huomioon rakennuksen historiaan liittyviä erityispiirteitä. Tällaisia ovat mm. peltokivistä rakennetut kiviaidat, vanhojen kasvien huomattava uudelleenkäyttö sekä rakennuksen muotokielen jatkuvuus pihan puurakenteissa. Hyvin hoidetun kohteen ylläpidosta vastaa, puutarhan onneksi, vakituinen puutarhuri.